Waarom Serpentia Terrae

Waarom Serpentia Terrae?
Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met het houden van reptielen. Wat mij toen opviel is dat informatie over reptielen en wat er allemaal bij komt kijken bij het houden van reptielen, enorm verspreid staat over diverse websites. Sommige van deze websites zijn redelijk up-to-date, andere hopeloos verouderd.

Met deze website probeer ik de informatie die verspreid te vinden is naar 2021 te halen en deze, op een eenvoudig te vinden manier, op deze site te plaatsen.

Het is dus niet de bedoeling iets totaal nieuws te creëren, maar juist het verzamelen van goede informatie en zo breed mogelijk in plaats van 1 soort.

Daarnaast komen hier ook tips en tricks om zelf dingen te maken. Wat mij veelvuldig is opgevallen dat bijna alles wat je kan kopen bij een reptielenwinkel ook op de een of andere manier via een normale winkel te koop is, kant en klaar of met een kleine aanpassing is het dan ook geschikt voor reptielen. Dit scheelt vaak enorm veel geld. Nu wil ik daar niet mee zeggen dat een hobby zoals dit niets kan en mag kosten. Maar waarom zou je b.v. een bodembedekking kopen van reptielenmerk X als je door wat dingen samen te voegen het zelfde (of soms zelfs beter) kan bereiken voor minder dan de helft van het geld.